Bebegadis

Buscar
Cerrar este cuadro de búsqueda.

Día: noviembre 27, 2015

Intolerancias alimentarias

A intolerancia alimentaria é unha reacción menor que a alerxia, que non se produce de xeito inmediato, nin afecta ao sistema inmunolóxico e que incapacita a consumir certos alimentos ou ingredientes deles, xa que chega a producir efectos adversos sobre a saúde.

Outras alerxias alimentarias infantís

Existen outras alerxias alimentarias que aínda que son menos habituais que a alerxia ao ovo, ao pescado ou ás proteínas do leite de vaca, tamén é importante telas en conta.

Alerxias alimentarias máis frecuentes

En España os alimentos que máis a miúdo producen alerxias en nenos son os ovos, o pescado e as proteínas do leite de vaca. Estes son a causa común de case o 90% das alerxias infantís en menores de tres anos.

Implantar hábitos alimentarios saudables nos nenos

Na actualidade temos moita máis información dos beneficios que achega unha nutrición correcta, sabemos que nos inflúe non só no presente senón que nos axuda a previr enfermidades futuras como a diabetes tipo II

Estrinximento en bebés

Para que se poida considerar estrinximento, as feces teñen que ser duras e defecar menos de tres veces na semana e que iso ocorra polo menos durante dúas semanas.

Alimentación do bebé mes a mes

O pediatra que segue a evolución do bebé, é o que debe decidir como se van introducindo os alimentos en cada caso particular. De xeito xeral podemos indicar:

Precaucións na manipulación dos alimentos no embarazo

No embarazo, a nivel alimentario, hai que evitar principalmente as infeccións por toxoplasma (se es toxoplasma negativo), listeria e salmonela.
O toxoplasma podemos adquirilo a través de alimentos vexetais mal lavados, ou carnes e derivados crus ou pouco cociñados.

Buscar

Artículos recientes

Categorías