Receita de ensalada de quinoa e garavanzos

Ás veces aos máis pequenos pódeselles facer un pouco difícil comer verduras ou legumes, pero con esta receita de ensalada chea de cor, teralo moito máis fácil para que empecen a probar novos pratos.

A quinoa é un alimento que achega gran cantidade de vitaminas e minerais, ademais de proteína e fibra, axudando aos máis peques a crecer sans e fortes.

Mesturar as verduras e legumes con quinoa é unha boa opción de “camuflar” aqueles produtos que custan un pouquiño máis engadir á alimentación. Anímaste a probala?

Ingredientes para facer a ensalada de quinoa e garavanzos

Preparación da ensalada de quinoa e garavanzos

Cando teñas todos os ingredientes listos, xa podes empezar!

Empeza cocendo a quinoa:

  • Lávaa nun colador fino uns minutos
  • Bótaa nun cazo co dobre de auga, engade sal e AOVE
  • Sube o lume ata que rompa a ferver
  • Baixa o lume a metade e tápao ata pasados 10-12 minutos

Coce tamén os garavanzos ou se non, podes utilizar os de bote que xa veñen cocidos.

Toca a parte divertida! Coa axuda do teu fillo/para toca lavar moi ben os pementos e o perexil (podes retirarlle os talos antes para que quede todo moito máis tenro). Pica todo moi menudito xunto coa cebola. Incorpora todo á quinoa e aos garavanzos cocidos.

Cando teñas todo mesturado e cheo de cor, adereza a ensalada cun pouco de comino, AOVE e o zume de dous limóns. Volve mesturar moi ben e xa temos un prato delicioso que gozarán pequenos e maiores!

Consellos

Se queres realzar o sabor da ensalada, engade un chisco de sal.

Xa só queda gozar e que compartas connosco esta receita co hashtag #recetasBebeGadis