Bebegadis

Search
Close this search box.

Nutrición da mamá

Suplementos e vitaminas

Unha vez concluída a lactación materna, as necesidades volven ser as de antes do embarazo e súplense perfectamente cunha dieta variada e equilibrada, que é a fonte natural de vitaminas que todos necesitamos.

O habitual durante o embarazo é tomar suplementos de ácido fólico e ferro, é dicir vitaminas do grupo B e minerais. Recoméndase que as embarazadas tomen un suplemento diario por vía oral de ferro e acedo fólico con entre 30 e 60 mg de ferro elemental e 400 μg (0,4 mg) de acedo fólico ao día. Prescribirano a túa matrona ou médico de familia.

Durante a lactación é importante levar unha alimentación equilibrada, rica en calcio e beber moita auga. Se durante o embarazo tívose falta de ferro, o obstetra pode recomendar a inxesta de suplemento de ferro durante unha tempada.

O acido fólico é indispensable durante o embarazo para previr os defectos do tubo neuronal (aínda que se relación tamén con outros defectos como o baixo peso, anemia macrocítica, megaloblástica, etc.). Idealmente, debe empezar a consumirse antes de quedar embarazada (ao redor dun mes antes). Independentemente da dieta, debe tomarse un suplemento farmacolóxico que non ten efectos secundarios relevantes.

Os alimentos con maior contido de calcio son o leite e os seus derivados. Outros alimentos como os ovos e os legumes tamén achegan calcio en pequenas cantidades.

Os alimentos ricos en ferro que se poden inxerir durante o embarazo son as carnes vermellas, os legumes, as verduras de folla verde e os froitos secos, e é bo acompañar a fontes de ferro vexetal cunha fonte de vitamina C.