Ás veces aos máis pequenos pódeselles facer un pouco difícil comer verduras ou legumes, pero con esta receita de ensalada chea de cor, teralo moito máis fácil para que empecen a probar novos pratos.
A quinoa é un alimento que achega gran cantidade de vitaminas e minerais, ademais de proteína e fibra, axudando aos máis peques a crecer sans e fortes.
Mesturar as verduras e legumes con quinoa é unha boa opción de “camuflar” aqueles produtos que custan un pouquiño máis engadir á alimentación. Anímaste a probala?
Ingredientes para facer a ensalada de quinoa e garavanzos
Preparación da ensalada de quinoa e garavanzos
Cando teñas todos os ingredientes listos, xa podes empezar!
Empeza cocendo a quinoa:
- Lávaa nun colador fino uns minutos
- Bótaa nun cazo co dobre de auga, engade sal e AOVE
- Sube o lume ata que rompa a ferver
- Baixa o lume a metade e tápao ata pasados 10-12 minutos
Coce tamén os garavanzos ou se non, podes utilizar os de bote que xa veñen cocidos.
Toca a parte divertida! Coa axuda do teu fillo/para toca lavar moi ben os pementos e o perexil (podes retirarlle os talos antes para que quede todo moito máis tenro). Pica todo moi menudito xunto coa cebola. Incorpora todo á quinoa e aos garavanzos cocidos.
Cando teñas todo mesturado e cheo de cor, adereza a ensalada cun pouco de comino, AOVE e o zume de dous limóns. Volve mesturar moi ben e xa temos un prato delicioso que gozarán pequenos e maiores!
Consellos
Se queres realzar o sabor da ensalada, engade un chisco de sal.
Xa só queda gozar e que compartas connosco esta receita co hashtag #recetasBebeGadis