As verduras son un alimento un pouco rebelde na alimentación dos máis pequenos/as, por iso hai receitas moi fáciles e sabrosas que che axudan a incorporalas nas comidas.
O calabacín ten moitas propiedades beneficiosas para a nosa saúde entre as que atopamos unha gran achega de auga, vitaminas e fibra, polo que é moi bo para o estreñimiento e o tránsito intestinal. De feito, aínda que ao principio aos máis peques é máis fácil introducilo sen pel, é bo deixala xa que aí están a maioría dos seus nutrientes.
E no caso da cenoria, é un alimento con potasio, que axuda a manternos activos, a súa fibra permite combater o estreñimiento tamén e protexe o corazón mantendo as arterias libres de placas que obstaculicen o fluxo sanguíneo. Ademais, sabías que as súas vitaminas axudan a coidar a vista?
Preparación da tortilla con calabacín e cenoria
Preparado/a para a receita?
Empezamos pelando e cortando en anaquiños moi pequenos a cabaciña e a cenoria. Podes ir botándoos nun bowl para que o teu fillo/a mestúreos coas manitas.
Nunha tixola con AOVE pocha as verduras e engade sal. Ao pouco tempo incorpora o allo moi ben picadito e déixaas facer ata que solten todo a auga.
Noutro recipiente podes ir batendo os ovos (pídelle axuda ao/á teu/túa peque para cascar os ovos xuntos!). Cando teñas todo ben batido incorpora as verduras e mestura.
Bota todo de novo na tixola e cando estea un dos lados feitos, dálle a volta coa axuda dunha tapa ou prato. Deixa que se doure un pouquiño, retiramos, deixamos arrefriar un pouco e a empratar!
TIP: Se queres que a tortilla quede máis esponjosa, podes separar as claras e as xemas dos ovos e montar (un pouco) a piques de neve as claras. A continuación, mestura todo con movementos envolventes.
Comparte connosco este super prato co hashtag #RecetasBebeGadis