Receita nuggets de pescada

O pescado é un alimento fundamental para lograr unha dieta variada e equilibrada para os nosos peques. No post de hoxe ensinámosvos a elaborar un prato co que os nenos non poderán resistirse.

O ingrediente estrela é a pescada, un pescado branco, polo que pode engadirse na alimentación do noso/a bebé cando comece a comer sólidos. É un dos mellores produtos cos que afeccionar ós peques a comer pescado pola súa tenrura, o seu sabor suave e non conter espiñas. Ademais, é un alimento axeitado durante o embarazo, grazas ao seu alto contido en nutrientes esenciais.

Se calquera membro da familia é alérxico á pescada, a receita de hoxe pode elaborarse con outro pescado que vos guste e podades comer.

Nuggets de pescado

Pode que os nuggets sexan unha das comidas favoritas dos nosos peques, hai que recoñecer que están moi ricos!

A de hoxe é unha receita sinxela que podedes facer cos peques na casa. O resultado serán uns nuggets de pescado crocantes por fora e tenros por dentro.

Mans ao recheo!

Para preparar estes ricos bocadiños de pescada imos necesitar:

A pescada que imos empregar para esta receita pode ser fresca ou conxelada. Podes conseguila no teu Gadis máis próximo.

O primeiro paso para elaborar a masa, que posteriormente rebozaremos, é quitarlle a pel á pescada e pelar as patacas, e cocer ambos ingredientes.

A nosa recomendación é cocer primeiro as patacas, pois o seu tempo de cocción é máis longo, uns 20 min, dependendo do tamaño. Sen embargo, a pescada tardará 5 min en facerse se é fresca e 10 min se está conxelada.

Unha vez cocidas as patacas, esmagámolas nun cunco ata que queden como puré. A continuación, engadimos a pescada esmiuzada ó recipiente e botamos o aderezo ó gusto. Mesturamos todo ben ata formar unha masa homoxénea.

A rebozar!

O seguinte paso é crear os nuggets e rebozalos para darlle ese toque crocante.

Coa axuda dos peques da casa, collemos pequenas porcións de recheo e dámoslle a forma que queiramos coas mans. Se tes algún molde podes darlle a forma que queiras para que sexa máis divertido. Mentres, podemos ir pre-quentando o forno ou a airfryer.

Para o rebozado imos empregar copos de avea. Se son moi grandes podemos moelos para facer fariña. Poñemos a avea nun prato e, ao lado, outro con ovo xa batido para facer o rebozado.

Pasamos os nosos nuggets primeiro polo ovo e logo pola avea e colocámolos nunha bandexa de forno. O tempo aproximado que deben estar no forno e que non sequen é de 10 min, pero aconsellamos botarlle un vistazo cada pouco tempo.

Podes acompañalos dalgunha salsa caseira ou gardar algunhas patacas cocidas da elaboración para empregalas de guarnición.

Animámosvos a probar esta receita e compartila nas redes sociais para que poidamos ollar como desfrutades na cociña da man do hashtag #ReceitasBebéGadis

Receita gazpacho de amorodos e sandía

Se existe un prato que non pode faltar en ningunha mesa española no verán, ese é o gazpacho.

De pequenos a grandes, esta sopa fría de sinxela elaboración é o prato perfecto para refrescarse nestes días de calor.

A partir dos elementos esenciais, o gazpacho admite total liberdade e creatividade co resto de ingredientes. Á nosa receita de hoxe engadirémoslle sandía e amorodos.

Gazpacho para nenos

O gazpacho é unha moi boa opción para manter unha dieta equilibrada aproveitando produtos de proximidade e de tempada. Malia os seus beneficios, o seu consumo non adoita estar asociado á dieta dos nosos peques.

A partir dos 6 meses, cando empecemos a engadirlle alimentos sólidos ao/á bebé e xa probase algunha froita e verdura, podemos darlle o seu primeiro gazpacho elaborado unicamente con tomate e aceite, todo moi ben triturado.

Se o/a bebé tolera ben o gazpacho, pouco a pouco pódeselle introducir outras froitas e verduras que poida comer como o pemento, o vinagre, o allo e a cebola.

Se, polo contrario, o/a peque non tolera o tomate, a receita que imos elaborar neste post é unha boa alternativa xa que, ao engadir froitas doces de tempada, lograremos rebaixar ese acedume do tomate.

Os gazpachos de froitas son unha boa opción para que todos os peques da casa coman a cantidade de froitas e verduras necesarias.

Beneficios do gazpacho

Esta sopa fría de verduras e froitas contén vitamina A, C e E, que a converten nunha fonte rica en antioxidantes.

É aconsellable para nenos e adultos xa que achega auga e nutrientes e é unha maneira de combater o calor do verán.

Como se elabora un gazpacho de froitas

 

O primeiro paso é lavar moi ben todas as froitas e verduras para quitarlle calquer resto. Eliminamos as sementes de todos os alimentos que as teñan e pelamos os que teñan pel, como o cogombro.

A continuación, cortamos todos os ingredientes en anacos non moi grandes, introducímolos nun batedor e trituramos todo ata que non teña gromos. Botamos o aceite e volvemos a triturar para que se mesturen todos os sabores.

Unha vez listo, podemos coalo para asegurarnos de que non queda ningún anaco.

Gardamos o gazpacho na neveira para poder tomalo ben frío e, á hora de servilo, podes cortar uns anacos de amorodos para decorar por enriba.

Se é máis maior podes engadirlle: 1 dente de allo, 3 culleradas de vinagre e media cebola.

Dende Bebé Gadis aconsellamos que o gazpacho non pase máis de catro días na neveira e se consuma preferiblemente no mesmo día no que se elabora.

Existen mil combinacións coas que preparar un bo gazpacho, pero, sen dúbida, esta receita con amorodos e sandía vaiche resultar do máis refrescante. Se te animas a facela, sube unha foto co hashstag #Receitasbebegadis. Queremos ollar a eses peques degustando un dos pratos máis típicos da nosa cultura!