Bebegadis

Search
Close this search box.

Receita torta de aniversario

Feliz aniversario! Os primeiros anos dos nosos peques festexámolos con gran ilusión, decorando as festas cos seus personaxes animados preferidos, organizando xogos e convidando a todos os seus amigos para que gocen ao máximo do seu día.

Ademais de bonita, queremos que a festa infantil do noso peque sexa saudable. Este aspecto parece o máis complexo de lograr á hora de elaborar os aperitivos e a torta de aniversario. Pero, en realidade, é moi sinxelo.

No artigo de hoxe dámosche unha idea de torta de aniversario saudable e rica que gustará a todos.

Sopra as velas sobre froitas

Facer unha torta con froitas é unha boa forma de ensinar aos máis pequenos que a froita tamén se poden comer doutra maneira, e que está igual de boa!

Esta torta pódese facer para o seu primeiro aniversario, xa que os ingredientes que empregaremos poden ser consumidos por bebés de 12 meses.

A froita principal que imos empregar para o biscoito é o plátano, pero si o teu peque non tolera esa froita, podes cambiala por outra que si.

Ademais do plátano, o resto de ingredientes que precisamos son:

Primeiro paso: facer o biscoito

A mesturar e ao forno!

Os instrumentos que empregaremos para a masa do biscoito son: dous boles grandes, unha peneira ou coador e un batedor.

Primeiro mesturamos os ingredientes secos: fariña, lévedo e plátano. Os dátiles triturarémolos cos líquidos. Peneiramos e engadimos a fariña no bol, xunto co lévedo e o plátano. O plátano podes engadilo en anacos ou batelo.

Noutro recipiente engadimos o iogur, o aceite, os ovos e os dátiles. Batémolos ata que os dátiles estean totalmente triturados e os ingredientes estean ben integrados.

Mesturamos nun único bol as dúas elaboracións que acabamos de facer e imos montar ata o punto de neve as claras de ovo para engadilas a esta mestura. Unha vez estean todos os ingredientes nun mesmo recipiente, remexemos ata que nos quede  unha masa homoxénea.

Cando a masa estea lista, collemos os moldes, que poden ser do tamaño e forma que queirades, só debedes fixarvos en poñer as cantidades axeitadas en cada un.

O último paso na elaboración do biscoito é enfornalo. Poñemos o forno a 170ºC e deixámolo uns 20 minutos aproximadamente.

Pasado o tempo de enfornado, deixámolo arrefriar para quitalo do molde sen que se rompa.

Segundo paso: a cobertura da torta

Para darlle un toque extra de sabor a torta do noso peque e que ademais quede máis bonita, faremos unha cobertura con iogur grego do máis saborosa.

Derreter, bater e…listo!

Non existe elaboración máis sinxela que a desta cobertura!

O primeiro paso é derreter a manteiga. Podes facelo no microondas ou ao baño maría, só debes asegurarte que non chegue a ebulición.

Cando xa estea derretida, engadimos o iogur grego natural e os dátiles e trituramos todo ata que quede unha crema sen grumos nin anacos. Se a mestura é moi espesa mentres a estamos batendo, podemos engadirlle un pouco de auga.

E xa estaría a nosa cobertura! Se queres que sexa dunha cor en especial, podes engadir colorante alimenticio durante a elaboración e sorprender ao teu peque.

A montar a torta!

Unha vez retirado o biscoito do molde, xa podemos cubrilo coa cobertura que fixemos. O mellor instrumento para distribuíla é unha espátula ou unha pa de repostería.

Se vos sentides creativos, podedes meter un pouco de cobertura nunha manga pasteleira e decorar os bordes.

De toppings, a nosa proposta é cubrir o exterior con láminas de plátano e outras froitas como amorodos e arandos.

Feliz aniversario!

Agora xa só queda o paso máis importante e o momento máis esperado, servir a torta e que o peque sopre as velas!

Dende Bebé Gadis queremos felicitar a todos eses peques que cumpran anos e desexarlles unha vida chea de alegría. Moitos parabéns peques de Bebé Gadis!

Se o teu peque sopra as velas nesta tarta, sube unha foto co hashtag #ReceitasBebéGadis, queremos ver todas esas festas e o resultado final desta rica e saudable torta de aniversario!

Comparte esta noticia